Näin tunnistat feikin Nendoroidin

Posted on

(Tämä postaus tulee sekä suomeksi että englanniksi niin blogimme suomilukijatkin saavat mahdollisimman selkeän kuvan feikin tunnistamisesta.)

Huom! PALJON ISOJA KUVIA! Ja paljon tekstiä…

Feikit, bootlegit, piraatit, jne. nykyaikamme vitsaus. Se on ollut vaatteissa ja muissa asusteissa jo pitkään, nykyään on nukkeja ja figuureja ja muuta tavaraa feikkinä. Siispä omasta epäonnisesta kokemuksestani, teen nyt opastusta niille, jotka haluavat välttää feikkejä nendoroideja. (Tuotteessa olevat virheet voivat ilmeentyä muidenkin figuurien feikkiversioilla.) Minusta se on suoraan sanottuna perseestä että niitä on ja helposti sellaisen vahingossa ostaa.

HUOM! Tässä on listattu KAIKKI mahdolliset virheet ja virheet mitä TÄSSÄ nendoroidissa on. Kaikissa nendoroideissa ei välttämättä ole kaikkia virheitä, ja joissakin voi olla pikkuvikoja, mutta yleensä nendoroidit ovat hyvälaatuisia.
Lisäksi artikkeli käsittelee normaalia Nendoroidia (10cm korkea, laatikko tuollainen iso), eikä Petite Nendoroidia (6cm, laatikko kämmentä pienempi), vaikkakin varmasti monet asiat paikkaansa pitävät myös petiteillä.

Linkkiä napsauttamalla pääset itse asiaan:
…tai ainakin alkujaaritukseen. :’D
(hyppää alemmas jos et jaksa lukea, kuvia ennen on listattu ostohuomiot jne.)

Olen itse jo kauan sitten ostanut tuon Mion, joka oli ”liian hyvää ollakseen totta,” edullinen hinta, (ostin samoihin aikoihin myös Azunyanin, se on onneksi saatu laitettua eteenpäin). Ensimmäiset feikkini olivat siis, ja tapahtui joskus pari vuotta sitten. Nendot lähtivät ebay:stä, eli siellä saa olla tarkkana keneltä ostaa ja mitä ostaa. Laitan myös kuvallisen tunnistamisen lisäksi muutamia ohjeita ostamiseen, mitkä olen itse kokenut hyödylliseksi. Listaan myös ne pari kauppaa joista olen feikkejä nendoja ebayssä ostanut, niin niitä voi vältellä sitten.

Olen onnistunut tuon jälkeen välttämään feikkejä, mutta 4 feikkiä nendoa tuli yhteensä ostettua parissa kuukaudessa, ja eipä niitten kanssa paljon mitään voinut tehdä. Myyjä ei suostu palauttamaan, ja nykyään niistä voi joutua pulittamaan jopa tullit, niin sitten ottaa vielä enemmän pattiin. Noista oli sold out kaikki paitsi yksi, jonka tilasinkin välittömästi HLJ:stä (mistä olen normaalisti aina ostanut nendoni, mutta noita oli jäänyt välistä niin ei niitä enää heillä varastossa ollut). HLJ:n paketit jää minulla aina tulliin, mutta ainakin voi olla varma että on aitoja.

Tilasin myös siskolleni figman tuolloin, ja se oli feikki, siitä sain onneksi myyjältä rahat takaisin (oho!) sen jälkeen kun ilmoitin että oli muuten feikki ”eikä sitä voinut käyttää”. En muista paljonko hintaeroa oli, mutta oisko ollut jotain 20-30 euroa hintaa feikillä. No siskolle tilattiin uusi, nyt tuo feikki nököttää omassa hyllyssäni. Siinä on myös hyvin paljon samoja virheitä kuin feikki-nendoissa, eli figmankin ostajalle voi tästä artikkelista olla hyötyä.

Varsinkin ebay on sellainen paikka jossa saa olla tarkkana keneltä ostaa, Hobby Link Japan on luotettava kauppa mistä oonki noita tilaillut. Eniten potutti se että ei mulla sitten feikkien saapumisen/ostamisen jälkeen ollut pistää 60$ figuun enää, niin pitkittyi se hankinta. Ja ei huvittanut alkaa testaileen enää että tuleeko sieltä aitoa vai ei, vitutti niin kovasti. HLJ on hyvä (varmasti on muitakin hyviä ja luotettavia kauppoja mistä tilata/ostaa), mutta se on lähinnä uudempien nendojen hankintaan paras, vanhoja on rajallinen määrä ja kun loppuvat ne loppuvat. Myös preorder heiltä toimii oikein kivasti, sillä olen usein noita tilannutkin. :3

Ostin taas pitkästä aikaa yhden alkukesästä ja kysyin tarkkaan (koska oli edullisempi) kaikki jutut, onhan ihan varmasti aito (ja että olin aiemmin saanut feikkejä ja pettynyt) ja hyvältä näytti. No jännäsin kotia asti että kumpi sieltä tulee, ja aitohan se oli! \o/ Ostin sitten toisenkin sieltä kun kerran oli luotettavaksi osoittautunut myyjä, ja nyt onkin koko K-ON setti kasassa. :3

Elikkä ostaessa:
– Tarkista myyjän palautteet, erityisesti negatiiviset, mistä aiheesta niitä on annettu.

– Katso myös että palaute on mahdollisimman lähellä 100%, muista suhteuttaa se myös, 1000 kauppaa käyneellä on todennäköisemmin sattunut jotain pientä, kuin 50 kohteen myyjällä.

– Ole tarkkana rihkama-kaupoissa, coneissa tai muissa markkinapaikoissa, kaikki eivät välttämättä myy aitoa tavaraa, vaikka se olisi tapahtuman pyrkimyksenä/niin väittäisivät.

– Jos hinta on alhainen, 20$ tai siinä paikkeilla (tai vähemmän mitä nendoroid uutena) niin katsoa tarkkaan ja KYSYÄ myyjältä, että onko varmasti aito. Huom! Myös feikkiä voidaan myydä kalliilla hinnalla!

– Mikäli MYYJÄN tiedoissa ostosivulla (erityisesti ebay) lukee valmistus/alkuperämaana Kiina (China), eikä Japani (Japan), se on todennäköisesti feikki.

– Joissakin nendoroideissa on hologrammi-tarra paketissa (ei kaikilla) eli jos tiedät että nendon paketista pitäisi löytyä hologrammitarra niin kuvat joissa sitä ei ole, ovat todennäköisesti myymässä feikkiä. HUOM! Muista että jos kuvissa tarra löytyy, se ei automaattisesti takaa aitoutta, sillä kuva voi vallan hyvin olla kaapattu tai käytetty stock-kuvia tms.

– Mikäli tuotteesta on muutakin kuin ne perus/stock-kuvat, on se yleensä todennäköisemmin aito.

– Kiinnitä myös huomiota siihen miten kuvaus on kirjoitettu, jos on epämääräisen oloinen teksti niin myyjän kanssa asioiminen saattaa olla hankalampaa eikä hän välttämättä ymmärrä kyselyjä aitoudesta. (Minulle on mm. sanottu että on hyvä aito kiinalainen tuote osta vaan…) Myöskin jankkaavanoloiset vastaukset (eli sama vastaus eri kysymyksiin) ei ole hyvä merkki. Tai jos myyjä väittää sen olevan ”kiinalainen versio” (chinese version). Pfft!

Seuraavilta myyjiltä olen saanut feikin ostaessa:
Easyhelpful
mymetallic
worldshopgoco
skyeyshop

Kun olet saanut nendoroidin kotiin:
Oikeasti helpoin tapa tunnistaa feikki, on tutkimalla omaa nendoa vasta kun se on kotona. En tiedä miten tullin kanssa voi asian kanssa toimia, koska ymmärtääkseni feikin maahantuominen on laitonta, mutta en ole varma miten pykälät tarkalleenottaen menevät.

Sitten vihdoin näihin kuviin, näissä on pääasiassa aina alkuperäinen oikealla ja feikki vasemmalla, (jossain kuvassa kämmäsin, ilmoitan siinä erikseen). Selitys on aina kuvan alapuolella.


Ensisilmäyksellä ei välttämättä paljoa eroa näe. Varsinkaan jos ei ole aitoa mihin verrata. (Riippuu vähän siitäkin miten kuppanen se feikki on.)


Huom! Tässä kuvassa on aito vasemmalla, feikki oikealla.
Aloitetaan näkyvimmällä erolla.
Mikäli laatikossa on hologrammitarra, se on kaikista helpoin tapa tunnistaa aito tuote. Kaikissa aidoissa nendoissa ei tarraa valitettavasti ole, se riippuu nendosta ja sarjasta. (Joillakin figuureilla ylipäänsä saattoi olla holotarra myös laatikon takapuolella, en ole varma oliko nendoroideilla.)


Aito: Hologrammitarra. (ei ole kaikissa)


Feikki: Ei hologrammitarraa.


Aito: Pyöreä seal-tarra, takaamassa että on avaamaton. Tarrat on sekä ala- että yläpäässä laatikkoa.


Feikki: Ei mitään. (Huomaa ettei siinä ole jälkiä mistään teipeistä tai tarroista.) Minulla on tosin melkeen kaikissa muissa ollut normaalilla teipillä kiinni se laatikko, siis sellainen perus kirkas suorakaiteen mallinen.


Aito: Liimattu kunnolla ympäri asti.


Feikki: Täplikäs liimaus.


Huom! Tässä kuvassa on aito vasemmalla, feikki oikealla.
Feikissä fontin värisävy on eri (tummempi näissä) ja joissakin kuvan/tekstinlaatu paketissa on huonompilaatuinen myös (scannaamisen vuoksi).


Feikissä ihan eri värit ja tummempi teksti suhteessa taustaan.


Aito


Pakkaus poistettu, mutta muoviosat vielä kiinni.


Aito: Ei teippiä, muovikehikon lukitusmekanismi toimii. (Myös avauksen jälkeen voit painaa ne takaisin kiinni ja pysyy kiinni.)


Feikki: Saumakohdissa on leveää (ja yleensä julmettu kilo) teippiä koska muovipalat ei pysy toisissaan kiinni ilman. Jotkut lukitusnurkista jopa saattaa toimia, mutta omistani ei yhdessäkään toimineet kaikki. Ja yleensä teippiä on vedety koko muoviosan sauman ympäri, tässä on teippiä vaan ylä- ja alapäässä. (Etenkin ständin puolella on paljon teippiä jos ständi jää ikäänkuin muovikehikon ulkopuolelle.)

Sitten aukaistaan muovikehikko, yläosa poistettu.


Aito: Suojamuoveja osien välissä.
En muista ihan tarkkaan onko kaikilla nendoilla noita pieniä suojamuovinpalasia tuolla välissä, mutta feikeillä niitä ei ole omissani ollut.


Feikki: Suojamuovit osien välistä uupuu.
Koska muovikehikko ei ole feikissä kunnolla toimiva, on osa osista, ellei kaikki, teipattu sillä samalla perusteipillä kiinni mitä oli laatikon seal-tarran tilalla.
Lisäksi subbari on laatikossa ylösalaisin/väärinpäin (oli muuten hankala saada ulos) ja usein paloja on myös väärissä koloissa. *


Aito


Feikki (Tässä näkyy hyvin tuo hameenhelman röpöläisyys.)


Äkkiseltään voisi näyttää että kaksi aitoa, mutta edelleen feikki vasemmalla ja aito oikealla.

Sitten päästäänkin hiuksiin.


Terävät otsahiukset ovat paksumpia feikillä (vas.)


Feikillä on vain jätetty suihkuttamatta tummaa väriä pohjavärin päälle (joka on tollaine viher-rusehtava) kun taas aidolla on valo pehmeämmän näköinen ja valkoiseen päin taittuva.


Sama toistuu muuallakin hiuksissa.


Aito: Sisällä olevat saumajäljet on siistitty.


Feikki: Siistimättä. (Tätä en ole tarkistanut muissa.)


Feikki: Päälaella samaa viher-rusehtavaa ”valolaikkua” mitä edessä, myös alempana oleva valoläikkä on samaa herkullista väriä. Keskellä myös kumma muhkura ja maali rapauunut alhaalla pikkuisen (näyttää valkealta rannulta, mutta siitä tulee läpi tuo pohjaväri oikeasti vähän.)


Tässä näkyy paremmin tuo valolaikku, se on tommoinen läntti, ”rakeisempi” ja häivytyskin on huonompi kuin aidossa.


Latvojen pohjaa ei ole maalattu (kunnolla), mutta se näkyy vain alaviistosta.

Seuraavat virheet ovat ehkä kaikista helpoin tapa tunnistaa feikki aidosta.


Tuo tappi kokonaisuudessaan on väärän värinen, se ei ole samaa ihonväriä kuin jalka.
Joissakin tappi on vielä kiinni jalassa niin ettei sitä saa irroitettua, vaikka pitäisi.
Joissakin feikeissä puuttuu tuo pallo/smile-kuvio kokonaan, tai siinä on pelkkä pallo eikä smileä. Tässä se on vain huonosti ”kopioitunut.” Hymy ei ole yhtä leveä, ja silmäkolot on vähän hassut.
Väriero on myös selkeämpi oikeasti, luonnonvalo näissä kuvissa hämää jonkun verran, se on yleensä melko kummallista sävyä (räikeästikin eri väriä), aika keltainen, voi olla myös vähän läpikuultava.


Myös maalausvirheet ovat yleisiä, rajojen molemmin puolin.


Aidossa on ihonväriset tapit, feikissä ovat takin väriset, eli tummansiniset. (En ainakaan nyt muista että missää aidossa olisi samaa väriä kokonaan jos on ihonväriä osassa, vähän voi olla väriä päällä (kts. raaja alaoikealla), mutta selkeästi on ihonväriä nuo tapit.)


Pikkuisen näkyy saumaa, ihan kautta linjan missä vain saumassa voi olla ylimääräistä, tapissa, erityisesti ns. ihonvärisissä osissa.


Tässä kädessä ei ollut hirveästi eroa. (En ole edes varma onko kädet oikein päin, eli kumpi on kumpi, koska joissain kuvissa kämmäsin puolten kanssa.)


Pantsut, raitojen maalausjälki on huonompi(läpikuultavampi) sekä tuo epämuodostuma.


…Ja yksi raita kokonaan maalaamatta. (Taas mennään maalausvirheisiin.)


Myös ihonväri on väärää sävyä, muttei niin pahasti kuin tapit. Oisko puolimatkassa oikeaa ja tapin väriä, lisäksi ei ole läpikuultava.


Feikin helma on röpöläisempi ja vekki ei ole yhtä ”siistin” näköinen. Aidossakin näyttäisi olevan joku valuvirhe tuossa keskellä, eli jos sulla on tuommoinen tai muutama nendossa eikä muita mainittuja vikoja, niin se on todennäköisesti aito.


En ole ihan varma miten hyvin tää näkyy, mutta aidon pinta on sileämpi. Feikissä on tollaista rypylää, ei se paljon kyllä tuntunut, aito on hiukan sileämmän tuntuinen kun vetää sormia pintaa pitkin, eli lähinnä kosminen haitta.


Myös kaulatappi on samaa sarjaa värissä ja laadussa jalka-tappien kanssa.


Korvakin onvähän epämuodostunut. (ja likatahrainen)

Sitten päästään naamoihin.


Naama 1
Ensimmäisenä omaan silmääni pistää feikissä naaman kiilto. Seuraavaksi alkaa kiinnittää huomiota maalauseroihin.


Feikkissä on:
-Maalausvirheitä kulmakarvoissa ja luomiviivassa.
-Kyynelpisara on tummempi.
-Punastusviivat ovat tummemmat.
-Kaiken kaikkiaan viivat meikissä tummempia mitä alkuperäisessä.
-Joissakin figuissa tämä voi olla räikeääkin, jos kulmakarvat ja silmät on esimerkiksi tehty alkuperäisessä ruskealla, voi ne feikissä olla jopa mustat.
(Silmistä lisää alempana.)


Feikissä suupielten ylimeikkaus.
Tässä kuvassa näkyy myös hyvin naamojen erisävyisyys (ja kaulatapin keltaisuus).


Naama 2
Tämä on naamoista laadukkain.


Suupielet on taas ylimaalatut.


Naama 3


Feikissä on:
-Paljon tahroja (Huomaa että tuote on täysin uusi ja paketista otettu, eikä käytetty.)
-Maalausvirheitä kulmakarvoissa.
-Epätasainen poskiblushaus.


Ja suu taas paksummin maalattu ja tummempi.

Lähikuvat silmistä:

Feikissä:
-Silmien gradientti/häivytys todellä pikselinen.
-Värivirheitä ja tahroja.
-Silmän yläviivan varjostus on siniseen päin, alkuperäisessä harmaa.
-Mustissa silmänrajauksissa vaaleampia laikkuja, ei ole tasaisesti maalattu.
-Kaikki kapenevat kärjet (kulmakarvat, luomiviivat) on paksumpia kun vertaa feikkiä ja aitoa, aidossa kapenevat enemmän.


Naama 1
Pisaran tummuusero näkyy tässä hyvin.
(Huomaa että kuvissa on eri silmä, siksi valopilkku on erilainen. Ei sillä, niissäkin voi olla virheitä, mutta tässä ei ole.)


Naama 2


Naama 3
(Huomaa etä ylempi silmän valkuaisen tahra on maalausvirhe eikä normaali tahra.)

Tavarat:


Ensimmäisenä kitara.
Todella helppo huomata väritys ja häivytyksen puute, myös väärän värinen taas. Varren päästä puuttuu hopeiset tapit, pelkät kolot. Myös hihna on väärässä muodossa. Yksityiskohdat ja maalaukset myös vajavaiset.


Takaa.
Lisänä valkoisia naarmuja sekä kolo kitaran varren alaosassa.


Ja vielä edestä.


Vahvistin
Sekä muotoilu- että maalausjälki epätasaisempi/huonompilaatuinen.
Erot näkyy tässäkin aika hyvin.


Päältä


Pohjasta


Ständi
Jo pussista huomaa eron, pussi ruttuinen ja ei niin siististi paketoitu. Plus kilo teippiä että se pysyi laatikossa kiinni ylipäätään.


Feikissä oli osat erikseen, eli ei ole kahta jalkaosaa ständissä, en muista onko noissa eroja, napsauttamalla sen kuitenkin saa paikoilleen.


Alkuperäinen on alla, sininen teksti.
Tärkein asia ständissä on teksti. Alkuperäisessä lukee yleensä muutakin kuin pelkkä ”made in china.”
Feikissä lukee joko pelkästään ”made in china” tai ei mitään (kuten tässä).
Mielestäni myös tuo (c) on kaikissa, ja sen jälkeen tekstiä.

* Jos feikki on tehty jostain toisesta figusta, niin sen osat eivät mätsää keskenään.
Esimerkiksi: Sakura Miku, tämän eka versio tehtiin muistaakseni ennen kuin aitoa oli julkaistu, ja se on tehty numerolla 97 kulkevasta Snow Mikusta. Tämän vuoksi aito ja useat bootlegit eroavat toisistaan huomattavasti. Lisäksi kaikille osille ei välttämättä ole kunnollisia koloja (esim. tässä kirsikat), joten ne lojuvat laatikossa miten sattuu tai ovat teipattuna johonkin.

Huom! Allaolevat kuvat eivät ole minun, ne on googletettu.

Aito Sakura Miku:
Firman sivuilla. *klikkaa*

Laatikon sisältö ja asettelu.

Feikki Sakura Miku:

Ero on valtava.


Laatikko. (Muistaakseni Snow Mikun feikissä lukee 97B, Sakuralla lukee 97A.)


Laatikon sisältö ja asettelu.


Löytyi tämmöinenkin, ilmeisesti useampia feikkejä tehty Sakura Mikusta, en ole aiemmin törmännytkään tuollaiseen missä on tekstit ja kaikki väärin/eri lailla laitettu.

Vielä lopuksi yhteenveto mahdollisista vioista:

Saa yhdellä vilkaisulla kaikki viat etsittyä. (Jos et ymmärrä mitä mikäkin kohta tarkoittaa, katso kuvat.)
Huomaa että kaikkia vikoja ei välttämättä esiinny kaikilla feikeillä!

Laatikko jne.:
– Hologrammitarra puuttuu (jos sellainen kuuluisi olla!)
– Seal-tarrat vääränlaiset/puuttuu kokonaan, avaamattomassa alkuperäisessä nendoroidissa on pyöreät tarrat laatikon molemmissa päissä.
– Laatikon kirkas osa liimattu kiinni tipoittain, eikä yhtenäisellä viivalla.
– Laatikon fontit ja tekstit väärän värisiä/sävyisiä. Laatu voi myös olla sumeampi skannauksen vuoksi.
– Muut virheelliset laatikkomerkinnät. (Laatikon ulkoasu poikkeaa tavallisesta.)

– Esineet väärinpäin koloissaan ja/tai teipattu kiinni että pysyvät koloissaan.
– Muovilaatikko teipattu kiinni kun lukitukset eivä pidä, ständi mahdollisesti teipattu kiinni myös.
– Ei suojamuoveja osien välissä (kootussa nendoroid-yhdistelmässä).

Osat ja laatu:
– Osat sopivat huonosti yhteen, irtoilevat, etkä välttämättä saa koko nendoa kasattua kaikilla kombinaatioilla, erityisesti ständi on huono ja nendo on vaikea asettaa siihen/saada pysymään pystyssä.
– Ständissä ei kokonaista tekstiä, usein aidossa on ”(c) *tekstiä* + made in china”. Feikissä lukee joko pelkästään ”made in china” tai ei mitään.
– Osia puuttuu.

– Joillakin feikeillä on älyttömän huonosti maalatut naamat, tämä Mio on varmaan yksi paraslaatuisimpia feikkejä mitä olen nähnyt. Esimerkki huonommasta. Tai ilmeet kummallisen näköiset/ei ole yhtä hyvän näköiset kuin alkuperäisellä.
– Myös muiden osien maalausjälki ja varsinkin häivytykset surkeitä/rakeisia/olemattomia.
– Maalausvirheitä, väärän värisiä sävyjä, huonolaatuisesti maalatut osat, rajaurien yli maalatut alueet jne.
– Myös kasvojen yksityiskohdat usein tummempia (kulmakarvat, luomiviivat, silmät), tai jopa ihanväärän väriset, esim. aidolla ruskeat ja feikillä mustat. Blushi/poskipuna/luomiväri saattaa olla rakeisempi tai epätasainen, tai puuttua kokonaan (esim. punastus). Vertaa firman alkuperäisiin kuviin.

– Osat joiden pitäisi olla läpinäkyviä tai väriliukuvia, ovat läpinäkymättömiä ja tasapaksun värisiä. Etenkin hennot sävyt ja koristemaalaukset paljastaa feikin aidosta helposti.
– Kiiltävä naama, myös hiukset tai muut osat voivat olla kiiltäviä.
– Naarmut, maalia rapautunut irti, näkyy pohjaväri läpi.
– Tahroja, voi näyttää jopa käytetyltä vaikka on ihan uutena paketista otettu…

– Hiukset paksummat ohuista kohdista/suortuvista, ahoge-hius sojottaa väärään suuntaan.
– Hiusten valot tai yksityiskohdat puuttuu tai on huonosti toteutettu, rakeisuutta kummallista väriä. (Esim. tässä vihertävän rusehtava)

– Osista joissa on esim. kädet, niin tappiosa on usein ihonvärinen, eikä paidan/takin värinen.
– Jaloissa, käsissä ja kaulassa olevat ihonväriset tapit poikkeavat huomattavasti väritykseltään. Voi olla todella keltainen sävy, ja jopa läpikuultava laadultaan. Smile-logo puuttuu, on pelkkä pallo, tai smile on kummallisen näköinen alkuperäiseen verrattuna.
– Jos jalkaosa on muun kuin ihon värinen, on jalkapallo samaa sävyä, jolloin ero on ehkä hankalampi huomata. Yleensä tosin tässäkin on sävyero, eli pallo-tappi ei mätsää lopun jalan kanssa.
– Myös muut iho-osat (esim. vyötärö+tappi) voi olla väärän sävyiset.

– Muottivikoja, osat voivat olla erimuotoisia mitä alkuperäiset, esim. ”roikkuposket.”
– Siistimättömiä saumajälkiä, erityisesti sisäosissa tai ihon värisissä osissa.
– Valuvirheitä, huomaa tosin että näitä voi olla myös aidoissa, tosin yleensä harvemmin. Jos nendossa ei ole mitään muita vikoja, se on todennäköisesti aito.
– Alkuperäinen voi olla sileämpi. (Älä sekoita kiiltävän kanssa kuitenkaan.)

No niin, tässä tämä sitten olisi. Puuuuuuuuuuuuuh että oli työläs mokoma. :D
Jos sinulla on lisättävää tai kokemuksia, voi siitä jättää kommenttia tähän~


One thought on “Näin tunnistat feikin Nendoroidin

  1. Lisätty/korjattu seuraavat kohdat:

    – Ole tarkkana rihkama-kaupoissa, coneissa tai muissa markkinapaikoissa, kaikki eivät välttämättä myy aitoa tavaraa, vaikka se olisi tapahtuman pyrkimyksenä/niin väittäisivät.

    – Jos hinta on alhainen, 20$ tai siinä paikkeilla (tai vähemmän mitä nendoroid uutena) niin katsoa tarkkaan ja KYSYÄ myyjältä, että onko varmasti aito. Huom! Myös feikkiä voidaan myydä kalliilla hinnalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.